Документален филм, смразяващ кръвта. Общо взето така могат да бъдат описани кадрите, които разобличават цялата индустрия с животински продукти. Лентата предизвиква огромна вълна от протести на вегани срещу фермери.

“Доминион” е австралийски документален филм, излязъл на бял свят през 2018 година. Лентата използва предимно кадри от дрон и скрити камери, с които се снима работата вътре във фермите. Целта му е една - да вдъхнови новите поколения и да създаде повече вегани-активисти, които да таргетират фермите и кланиците. 

Хората, докоснали се до “Доминион” в действителност са останали шокирани и крайно обезпокоени от всичко онова, което представлява индустрията. Някои дори не успели да го догледат докрай. 

Зрител споделя, че е понесъл едва 6 минути от филма. По лицето му се стичали сълзи, и мъжът дори искал да повърне. 

“Плаках през цялото време. От тогава не съм вкусила месо”, разказва пред “Дейли мейл” друг зрител, докоснал се до филма. 

Какво всъщност се вижда на лентата - животни, които се хвърлят насам-натам, бой с тояги и жестоко насилие, газови камери за свине и какво ли още не. 
“Хората трябва да знаят откъде идва храната им”, категоричен е режисьорът Крис Делфорсе, който е част и от организация на вегани-активисти.