Клавиньо да Силва е едно от добре познатите имена от подземния свят на Бразилия. Всички в страната го знаят ката “Късия”, заради ниския ръст на престъпния лидер. 42-годишният наркобос обаче си намира майстора и е вкаран зад решетките. 

Клавиньо бил твърдо решен, че престъпната му кариера няма да завърши по този жалък начин и затова решил да избяга. Изобретателният му ум и ниският му ръст довели до брилянтната идея – да се престори на дъщеря си! 

Когато Анна отишла са посещение, дала на баща си своите дрехи и се скрила. Мъжът сложил маска, облякъл розова тениска с черен сутиен, сложил дълга черна перука, тесни джинси, бели сандали, палто и очила. 
Мислил, че дегизировката е напълно достатъчна и номерът ще мине. Имало обаче една малка подробност - “Късия” бил мъжкар и изобщо нямал идея как да се движи като момиче. 

Охранителите подходили доста мнително към “момичето” пред очите си. Въпреки маската на лицето си, мъжът имал мускулести и татуирани ръце, а тенът на тялото му се различавал драстично от цвета на лицето. 

Кадри от камерите за видеонаблюдение в затвора показват как служителите на затвора в Рио де Жанейро вкарват Клавиньо в една от стаите и го карат да се съблече от главата до петите. Гениалният му план бил разконспириран. 
Клавиньо да Силва е един от най-опасните престъпници на Бразилия и има доста дебело досие. Той излежава присъда от 73 години и 10 месеца лишаване от свобода. През 2013 година той успява да избяга заедно с още 31 затворници, но малко след това е арестуван.

Според разследващите “Късия” се сдобил с дегизировката по време на посещенията от собствената си дъщеря. Полицията смята, че в опита за бягство, са били замесени още шест жени, сред които и една родилка. Те са отведени в полицейското управление за разпит, съобщав “Дейли мейл”. Дъщерята на “Късия” също е била арестувана.

След като планът бил провален, властите решават да отведат престъпния бос в по-сериозно охраняван затвор.