Нов скандал избухна във врачанския затвор. През последните 3-4 години издънките в зандана идват една след друга като морски вълни и е истинско чудо как все още не са отнесли компрометирания началник Ангел Кабатлийски. Във времето в килиите бяха намирани оръжие, наркотици и взривни вещества, но въпреки това не се стигна до промяна в ръководството на затвора.

Този път скандалът е огромен, тъй като е немислимо подобно нещо да се случи където и да е по света, разказва "БулНюз", като се позовава на свои източници. Надзирател, който е трябвало да охранява 10 затворника в помощното стопанство край криводолското село Охрид, ги изоставил за 4-5 часа и отишъл да играе футбол в Монтанско.

Случката е от началото на ноември, но е старателно крита зад високите дувари, за да не стане достояние на широката общественост и началниците в София.

През уикенда надзирателят Атанас Горов, който е бил на пост в "Работен обект Охрид“, както е формалното име на помощното стопанство, изоставил 10 затворника и заминал да участва във футболен мач на своя отбор Шурданица от монтанското село Георги Дамяново. По време на срещата се раздавал като за последно и затова получил жълт картон, който е вписан в протокола от длъжностните лица. Това се е случвало често и този факт лесно може да се провери по тимовия лист на неговия отбор.

След края на мача и бърза почерпка със съотборниците, Горов все пак се върнал на своя пост, където като по чудо го очаквали всички лишени от свобода, които трябвало да пази.

Този път обаче началникът Ангел Кабатлийски реагирал като ужилен. Вместо обаче да образува дисциплинарна проверка и да изгони самоволно напусналия поста си Горов, той го преместил на работа в сградата на затвора. Във Враца пък говорят под сурдинка, че Кабатлийски кара последните си дни като шеф на зандана, тъй като издънките му станали повече от неговите подчинени.

свързани новини