Вчера бяха осъществени видими действия на няколко органа на държавното управление. Проведоха се преди това оперативно издирвателни мероприятия на територията на Бургас, Кърджали, Благоевград, Дупница, Сандански. Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

"Това са престъпления, които касаят нарушения на авторски права и разследвания за извършване на данъчни престъпления. Това, което установяваме и което разследваме, е една схема за осъществяване на данъчни престъпления. Установени са следните цифри за действителните потребители на територията на страната. Има и много обаче в сивия сектор. Именно чрез тях кабелите собственици укриват данъци", заяви Арнаудова.

Преди повече от два месеца при нас постъпиха сигнали и от наши телевизии и от чуждестранни такива затова, че на територията на страната се разпространяват телевизионни програми без разрешението на носителя на авторското право. Резултатът, до който доведоха проверките ни е, че се установи, че сигналът е достоверен, а на територията на почти цяла Южна България се извършват престъпления. Тези резултати, които бяха споделени и с прокуратурата, доведоха до спешна необходимост от създаване на един по-разширен екип, за да се направи анализ на извършените престъпления от подобен род", каза Арнаудова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!