В резултат на новото земетресение, станало на 20 февруари в турския град Хатай, загинаха трима души, а други 213 бяха ранени. Това съобщава CNN Türk, позовавайки се на турското вътрешно министерство.

Органите на реда съобщиха, че телата на трима загинали са извадени изпод развалините на къщи. Други 213 души са ранени с различна тежест, оказва им се медицинска помощ.

Турският орган за управление на извънредни ситуации по-рано съобщи, че страната е регистрирала два вторични труса от 6,4 и 5,8 бала с разлика от 17 минути в югоизточната част на страната. Първото земетресение е регистрирано в окръг Дефне на провинция Хатай, второто в окръг Самандаг в същата провинция.

Тези сътресения бяха усетени и в Ливан, Сирия, Египет, Израел и Кипър. Огнището на земетресението е на дълбочина 16 километра.

Властите на провинциите Хатай, Анталия и Мерсин призоваха местните жители да не са близо до бреговата линия, тъй като рискът от покачване на морското равнище продължава. В същото време турският вицепрезидент Фуат Октай заяви, че няма опасност от цунами от Средиземно море.

Ръководителят на окръг Хатай каза, че има няколко жертви, които все още са под развалините. А в град Самандаг почина жена. Още четирима души са под развалините.

Припомняме, че на територията на Турция и Сирия в близост до държавната граница на двете страни в понеделник, 20 февруари, станаха нови земетресения. Магнитудът на най-силното от тях е 6,4.

Земетресение 6,4 по Рихтер удари Турция и Сирия!

Призоваха жителите на Турция да не се доближават до морето ВИДЕО