Нова експлозия разтърси турската столица Истанбул. Според местните медии пожарът е тръгнал от една кола, която се е намирала в района на Фатих, след което пламъците са обхванали още две коли.

Не е ясна причината колата да пламне като кибрит.

Порталът Haberturk отбелязва, че инцидентът е заснет от камери.

На записите се чуват звуци от няколко експлозии.

Изданието Yeni Akit предполага, че внезапният пожар е причинен не от единична експлозия, а от поредица.

Съобщава се, че инцидентът е довел до паника на хората, които на 13 ноември оцеляха след терористична атака в друг квартал на столицата, довела до човешки жертви.

При случая са изгорели седем автомобила, които са загасени от пристигналата на място спешна помощ.

Полицията обяви началото на разследване.

По-късно стана ясно, че в резултат на пожара и експлозиите, избухнали в квартал Фатих в Истанбул през нощта на 16 ноември 2022 г., няма пострадали.

Според вестник Sabah причината за пожара е техническа неизправност на автомобила. Уточнява се, че собственикът на колата, от която е тръгнал огънят, се е движил по ул. "Коджамустафа паша", когато е видял, че колата пуши. След това спрял край пътя, обръщайки се за помощ към другите.

По-късно колата започнала да гори, а огънят обхванал и съседни коли, като нанесъл щети по банкомата и близката сграда. Експлозията на една от колите е станала заради пожар. Екипи на пожарната са пристигнали своевременно на пожара, но силният огън, обхванал колите, е потушен трудно.

Изданието съобщава още, че пристигналите на мястото на инцидента органи на реда не са открили доказателства, които да показват терористична атака или палеж.

Превод: GlasNews

Мощна експлозия в Истанбул! Има загинали и ранени ВИДЕО

Броят на жертвите на взрива в Истанбул се увеличи до шест, 53-ма са ранени

Публикуваха ВИДЕО от задържането на заподозрения за взрива в Истанбул

Заподозрян за атентата в Истанбул опитал да избяга в България