Британският премиер Риши Сунак предупреди да не се избързва със заключенията кой е поразил болницата в Газа, където бяха убити най-малко 500 души. Това става следа като палестинските власти и израелското правителство взаимно се обвиниха за изстрелването на ракетата, поразила болницата.

Израел не откри доказателства за директен удар по болницата в Газа

По време на редовните за сряда въпроси към премиера в парламента Риши Сунак каза, че депутатите "несъмнено са шокирани от инцидента, но не трябва да се бърза с преценката преди да са налице всички факти". 

"Дело на другия отбор": Байдън се срещна с Нетаняху, коментира трагедията в Газа

Той информира, че се е срещнал със съветника на правителството по националната сигурност и председателя на съвместната разузнавателна комисия тази сутрин и посочи, че разузнавателните служби бързо анализират доказателствата, за да установят независимо фактите.

Обединеното кралство си сътрудничи със своите съюзници по въпроса и ще продължи всичките си усилия за доставянето на хуманитарна помощ в Газа, допълни Сунак. Премиерът изтъкна, че Обединеното кралство трява да работи за един по-мирен и  по-стабилен Близък изток, но настоя, че Израел има право да се защити срещу тероризма.

Разкриха колко са българите в Газа, Денков обяви имали наш пленник на Хамас

Както Риши Сунак, така по-късно и външният министър Джеймс Клевърли, посочиха, че това трябва да стане в рамките на международното право. Клевърли заяви в Камарата на общините, че заминава тази вечер отново за Израел, пише БНР.

Той допълни, че никой не знае как ще се развие ситуацията, но сега е времето за "хладен разум и решителност за положителна промяна".