Ужасяващи снимки от Южна Германия: високата честота на заразени от ковид доведе до хаос в клиниките. Много от тях, поради липсата на свободни места, транспортират пациенти до други региони.

„В петък, 19 ноември, 23 пациенти трябваше да бъдат транспортирани до клиники в Северна Бавария с помощта на 19 превозни средства на Баварския Червен кръст (BRK)“, се казва в официалното изявление. Известно е, че най-големият проблем е в клиниката Rottal-Inn. 

Снимка: rottalinnkliniken/ Instagram 

Драматично: Според началната страница на районния офис на Rottal-Inn преглед на инфекциите за всяка община вече не може да бъде обхванат поради големия брой заразени. В областта вчера са регистрирани 1359 случая на заразени на 100 000 жители за 7 дни. 

В Бавария т.нар. "болничен светофар" свети в червено от 9 ноември. Това означава: в момента има над 600 пациенти с коронавирус в интензивните отделения. В цяла Бавария в момента 865 пациенти се лекуват в интензивни отделения. 

„Ако десет е апокалипсисът, тогава ние имаме девет. Болниците са препълнени. Ситуацията е по-сериозна от всякога. От една страна, проблемът е липсата на кадри. Загубихме много лекари, които напуснаха или починаха по време на предишните вълни на пандемията на коронавирус, казва пред bild.deпремиерът на Бавария Маркус Зедер. „Ситуацията, в която интензивните отделения са пълни с неваксинирани хора, които могат да се предпазят, е основната причина за моя гняв", допълва той.

Превод: GlasNews.bg