Искал да заведе внучката си в първи клас, но вместо да тръгне на юг от Хесен, Германия, 92-годишният дядо се озова на Балтийско море. Пенсионерът като цяло измина 550 км и кара часове в грешна посока.

Пенсионерът запалил колата в сряда в 11:30 в Бад Херсфелд (източен Хесен). Трябвало да отиде в Нидерау в южната част на Хесен. На прав път, само на 100 км. Но старецът направил голяма грешка.

 „Очевидно е влязъл в грешната дестинация в навигационната система на колата си и стриктно е следвал гласовите инструкции в продължение на няколко часа“, каза говорител на полицията пред bild.de. Когато дядото все още не се появявал към 17:00 часа, синът му, бащата на новоизлюпената първокласничка, се обърнал към полицията.

Офицерите първо алармирали КАТ по маршрута за Нидерау, който проверил всички места за почивка и паркиране. Без резултат. Патрулът се отправил до домашния адрес на пенсионера и установил, че мъжът наистина е напуснал къщата сутринта.

Тъй като търсенето било неуспешно, полицията започва да проследява мобилния телефон на дядото. „За изненада на офицерите, мобилното устройство беше проследено в Росток, на около 550 км от Бад Херсфелд“, каза говорителят.

Почти по същото време собственичката на хотел близо до Росток се обадил на сина на пенсионера. Тя казала, че колата на баща му е спукала гума и пенсионерът е помолил за помощ. Изтощен от пътуването, дядо прекарал нощта в хотела. Синът му завел дъщеря си на училище в четвъртък и веднага отишъл на Балтийско море да вземе баща си.

Предполага се, че пенсионерът, който според сина му е доста здрав и може да управлява кола, е въвел в навигатора адреса на Нидерау, който също е в Мекленбург-Предна Померания.

Превод: GlasNews.bg