Известната украинска блогърка Соня Стужук, която сега живее в Латвия, се оплака, че тази нощ къщата й в Рига е била бомбардирана с коктейли Молотов. Преди този инцидент Стужук говореше за заплахи срещу нея от някоя си Юлия, съобщава сайтът "ТСН".

Според журналисти нападението е извършено в два през нощта. В своя Instagram Стужук написа, че е имала късмет, че не е спала тази нощ, тъй като фасадата на къщата, в която се намират самата бременна Стужук, нейният мъж и пет деца, е изгоряла.

опожарена е стужуковата къщацял екран
опожарена е стужуковата къщацял екран

"Почти 2 часа през нощта. Нашата къща (където има 5 деца и бременна жена) беше замеряна с коктейли Молотов", подписа Стужук снимката си в Instagram.

Според блогърката нейният партньор в живота Антон избягал от къщата и изгасил огъня, вероятно уплашил подпалвачите. Стужук публикува и снимка, където в коментарите написа възможните причини за нападението.

"Ами целта? Да ме сплашат? Или както ми писаха: така че вие ​​и вашите копелета да изгорите живи?", написа тя на снимката.

опожарена е стужуковата къщацял екран

Освен това Стужук каза, че след инцидента пристигнала полиция и започнала разследване.

опожарена е стужуковата къщацял екран

В допълнение към тези снимки блогърката публикува призив към неизвестната Юлия, която заплашвала Стужук и разкри нейното местонахождение.

опожарена е стужуковата къщацял екран

„Е, сега разбирате, че това дори не е преследване и клевета?“, пише Стужук.

Заслужава да се отбележи, че сега всички страници на известната украинска блогърка в социалните мрежи вече са блокирани. След инцидента страницата в Instagram на адрес " instagram.com/sofia_stuzhuk " е недостъпна. Също така страницата на София Стужук във Facebook съдържа съобщението „Това съдържание в момента не е достъпно. Собственикът може да е премахнал съдържанието или да е ограничил достъпа до него.“

Въпреки това в телеграм канала София Стужук с 320 хиляди абонати беше публикувана публикация, в която авторката разказва подробности за инцидента. Според Стужук тя чула звуци от счупено стъкло, падащи предмети на верандата, след което видяла огнена светкавица.

"Включихме светлината, изтичахме долу. Антон го угаси ... Не се знае целта е била само да се изплашим, или те щяха да хвърлят по-нататък, ако не се бяхме събудили .... Но ако аз спях - и гаражът щеше да изгори, където бяха колите - мисля, че всички разбират какво можеше да се случи", се казва в съобщението.

По-рано една от най-популярните блогърки в Украйна София Стужук след 24 февруари избяга в Латвия с децата си. Тя написа пост , в който обясни защо не пише за войната в Украйна. Според нея блогърката не вижда смисъл да пише по тази тема и не иска „да се поддава на агресия и омраза“.

Превод: GlasNews