През 2018 г. в Обединеното кралство Ема Обан, която работи в телевизията, объркала статуя на жп гара със замръзващ човек и помолила служителите да проверят състоянието му. 

Британката се свързала с South Western Railway чрез Twitter и поискала да проверят дали всичко е наред с човека.

„Здравейте, току-що бях във влак, минаващ през Уокинг. Мисля, че на пейка на перон 1 седи човек, който е много болен. Може ли персоналът на гарата да провери дали е добре?“, написа Ема, съобщава Daily Mail.

Twitter, социални мрежи, социални мрежи, интернет,цял екран
Британката се свързала с South Western Railway чрез Twitter и поискала да провери състоянието на мъжа Снимка: Kennedy News & Media

Служители на железопътната компания реагираха, като попитаха къде точно на перона се намира, а жената им съобщила, че мъжът седи точно под тентата. Отговорът, който Ема получила обаче, не беше това, което очакваше.

"Всичко е наред, Ема. Той е постоянно на гарата - това е една от поредицата скулптури в града", пишат служители на South Western Railway.

Скулптура, статуя, гара, пейка, карантина, маска, гарацял екран
Скулптура на седнал мъж Снимка: Kennedy News & Media

Ема признала грешката си и се засмяла на себе си. Въпреки това потребителите на социалните медии изразиха своята благодарност към жената за нейната отзивчивост и признаха, че самите те също могат да се объркат, като сбъркат скулптурата с жив човек.

Инцидентът се случил през март 2018 г., но туитът все още получава положителен отговор, след като Ема го публикува повторно на годишнината от събитието.

„5 години от този луд момент, той никога няма да остарее“, туитна тя през седмицата.

Превод: GlasNews