Експлозия е избухнала в сградата на една от най-големите отбранителни индустрии в Обединеното кралство днес, съобщи местното издание WalesOnline.

Става дума за големия оръжеен завод BAE Systems в град Гласкод в Южен Уелс. Военният изпълнител на компанията вече заяви, че е започнал „пълно разследване на инцидента“.

Цял екран
Снимка: Google Maps

Според изданието службата за спешна помощ потвърдила, че експлозията е станала вътре в сградата. Персоналът на компанията не е пострадал и няма регистрирани наранявания.

Представителят на BAE Systems също увери, че всички протоколи за безопасност са въведени незабавно и всички необходими служби за спешна помощ са на място.

„Нашият екип за спешно реагиране продължава да наблюдава мястото и вече е започнало пълно разследване“, каза говорител на компанията.

BAE Systems в Южен Уелс - какво знаем

Заводът на BAE Systems, където е станала експлозията, се намира на площ от 1000 акра близо до Уск, Монмутшир, Южен Уелс. Работи като съоръжение за производство на оръжия от 1940 г., когато започва да произвежда боеприпаси по време на Втората световна война.

В момента се експлоатира от отбранителния изпълнител BAE Systems, който доставя празни корпуси от американските фабрики на компанията. Тук те се пълнят с експлозиви, правят се артилерийски снаряди и заряди, а представител на завода потвърди, че този завод доставя 80% от боеприпасите с общо предназначение на въоръжените сили за обучение и операции.