Хората във Великобритания трябва да са готови да служат в армията в случай на война с Русия, предупреди началникът на Генералния щаб на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Обединеното кралство Патрик Сандърс, предава  европейската редакция на Politico.

Той призова британските власти да "мобилизират нацията", за да се подготвят за война с Русия, в реч на Международното изложение за бронирани превозни средства в Лондон.

Въпреки че не подкрепя военната служба, Сандърс подчерта необходимостта от "промяна" в отношението на британската общественост, за да бъде "психически подготвена за военен конфликт с Русия", пише Фокус.

Гответе се за Трета световна война срещу Русия

Речта на Сандърс дойде, след като други западни военни лидери и висши служители на отбраната предупредиха за риска от голяма война между Москва и НАТО. Миналата седмица министърът на отбраната на Германия Борис Писториус заяви, че руска атака срещу военния съюз НАТО е "възможна" след "пет до осем години".

НАТО: Трябва да се подготвим за война с Русия

Нидерландският адмирал Роб Бауер, висш служител на НАТО, по-рано заяви, че военният блок е изправен пред  "най-опасния свят от десетилетия" и призова за "военна трансформация на НАТО".

Германия се готви за война на НАТО с Русия: Bild обяви датата