Фрапираща ситуация заснеха на протест в Англия. Майка, която вози детето си към училище, се опитва да избута с джипа си протестиращи, блокирали местен път.

Инцидентът е от сутринта на 13 октомври. Тогава около 40 демонстранти от движението "Изолирай Великобритания" блокират част от път М25.

Видео е запечатало конфронтацията - майката се появява на протеста с черен "Рейндж Роувър", който спира на сантиметри от легналите на пътя протестъри. Тя е ядосана, че детето й ще закъснее за час и настоява да бъде пропусната.

"Махни се от тук, махнете се от пътя", крещи разярената англичанка, която излиза от колата си.

"Синът ми трябва да стигне до училище, а аз до работа", вика тя.

Отговорът, който получава е, че разбират тревогата й, но тя не може да премине през тях.

"Тогава ще ви прегазя", са последните дами на англичанката. След това тя се качва в джипа си и потегля, като избутва с огромната машина две от протестиращите, които през това време държат в ръцете си банер.

Докато тече скандала и последвалата агресия, в колата е 11-годишния син на жената.

Засегнатата протестираща е видно, че изпитва болка, а нейните приятели се опитват всячески да спрат колата.

Фрапиращото е, че минувачи окуражават дайствията на агресивната майка, а виковете им може да се чуят на заден план във видеото.

Жената спира джипа едва когато един от протестиращите, облечен в светлоотразителен екип, минава пред колата с вдигнати ръце.

Тогава тя отново излиза от мощната си машина и настоява пътят й да бъде освободен. Тук видеото прекъсва и не е ясно как е продължила грозната свада. Няма информация за състоянието на засегнатите протестиращи, както и дали са заведени правни действия срещу агресивната майка.

Действията на въпросната група обаче често водят до главоболия за шофьорите в Англия. Екоактивистите от "Изолирай Великобритания" често блокират пътища, с което нарушават графика на много хора.

Случай като този, при който водач се опитва буквално да премине през тях, не е прецедент. Тираджия същи подкара камиона си срещу протестиращи, мотористи и те изразиха недоволството си от акциите им. За четири седмици е имало цели 13 подобни блокирания на пътни артерии в страната.

Полицията в Есекс е арестувала 335 души, които са участвали в "Изолирай Великобритания". Властите заявяват, че акциите са опасни за протестиращите и създават дискомфорт у гражданите.

Превод: GlasNews.bg