Нови кадри показват поражението на руската армия при опита за форсиране на Северски Донецк в Луганска област. В мрежата се появи видео от мястото на битката, която се проведе на 11 май. Според "Украинска правда" армията на Русия е загубила около 80 единици бойна техника.

На кадрите се виждат унищожени танкове, които са маркирани с буквите Z и V, а други с O.

Опита за форсаж на реката бе прекратен на 13 май. При маневрите армията на Путин загуби 485 войници от 74-мотострелкова бригада. Това са 88% от личния състав на формированието, както стана дума сазагубени и 80 машини.

Кадри от въздуха на битката бяха споделени още преди дни:

Припомняме, че по-рано днес Украйна заяви, че е взривила руски брониран влак, превозващ пехотинци към фронта, в района на Мелитопол, в южната част на страната, съобщиха от териториалното подразделение на украинското Министерство на отбраната.

Информацията не е потвъдена от независими източници информацията, предоставена от военното ведомство на Украйна. Министерството на отбрана на Русия от своя страна също отказа коментар по темата.Украинската армия твърди, че взривното устройство е избухнало под един от вагоните (общо 10 на брой), в които имало войници.

Украйна е унищожила брониран влак край Мелитопол?