Принцът на Уелс се завърна към кралските задължения след коремната операция на съпругата му и диагнозата рак на краля - докато брат му принц Хари се завръща в САЩ след посещение на баща си.

Херцогът на Съсекс е на Хийтроу, готов за завръщането си при семейството си в Калифорния, след като по-рано отлетя за Обединеното кралство, за да види краля.

Принц Хари лети спешно, прибира се вкъщи

Говори се, че е прекарал около 45 минути с баща си, който е започнал лечение от рак, съобщи Sky News. Хари посети Чарлз в резиденцията му Кларънс Хаус, където беше отведен под полицейски ескорт.

Херцогът пристигна малко преди 14:00 ч. - и ако е на борда на полет 269 на British Airways, който излита в 15:05 ч., той ще се върне в Лос Анджелис в 18:30 ч. местно време, пишеDaily Mail.

В същото време Уилям, като престолонаследник, беше домакин на първия си ангажимент като водещ член на кралското семейство на официални събития в цялата страна в отсъствието на баща си. Той е бил домакин на церемония по инвеститура в замъка Уиндзор, присъждайки отличия като CBE, OBE и MBE на получателите.

По-късно тази вечер той ще присъства на гала вечеря за набиране на средства за лондонската благотворителна организация Air Ambulance.

Среща между Уилям и Хари така и несе състоя. Отношенията между двамата братя остават обтегнати.

Едуард Харли, от Bucknell, председател, приемане в панел Lieu, е назначен за командир на Ордена на Британската империя от принца на Уелс в замъка Уиндзор.  Снимка: PA
Едуард Харли става CBE. Снимка: PA
Г-жа Елън Конвъри (Елън Уайт), от Глосоп, е направена член на Ордена на Британската империя от принца на Уелс в замъка Уиндзор.  Снимка: PA
Елън Конвъри става MBE. Снимка: PA

Лечението на рака на краля амбулаторно започна по-рано тази седмица и той се върна с кралицата в дома си в Сандрингам в Норфолк във вторник, след като видя Хари.

Кралят отложи всички публични задължения, въпреки че продължава да работи по своите червени кутии с държавни документи.

Междувременно Даунинг стрийт съобщи, че премиерът ще има седмичната си аудиенция с краля по телефона .

 
Бригаден генерал Тобиас Ламбърт е произведен в офицер от Ордена на Британската империя от принца на Уелс
Бригаден генерал Тобиас Ламбърт става OBE. Снимка: PA

Кейт напусна болницата миналия понеделник и се върна в Adelaide Cottage в Уиндзор, за да се събере отново с трите си деца, след като претърпя планирана коремна операция на 16 януари в Лондонската клиника.

След като си взе отпуск от работа, Уилям планираше да се върне, след като възстановяването на Кейт се уреди - очаква се 42-годишната бъдеща кралица да поеме официални задължения едва след Великден.

В същата частна болница, която се грижеше за Кейт, кралят получи лечение за увеличена простата и беше изписан в същия ден като снаха си.

Сузан Хътчинсън от Стафорд, главен изпълнителен директор на Little Hearts Matter, е направена член на Ордена на Британската империя от принца на Уелс в замъка Уиндзор.  Честта е признание за услугите на деца с вродени сърдечни заболявания.  Дата на снимката: сряда, 7 февруари 2024 г. Снимка: PA
Снимка: PA
Сузан Хътчинсън от Стафорд, главен изпълнителен директор на Little Hearts Matter, е направена член на Ордена на Британската империя от принца на Уелс в замъка Уиндзор.  Честта е признание за услугите на деца с вродени сърдечни заболявания.  Дата на снимката: сряда, 7 февруари 2024 г. Снимка: PA
Сюзан Хътчинсън става MBE. Снимка: PA
Г-жа Елън Конвъри (Елън Уайт), от Глосоп, е направена член на Ордена на Британската империя от принца на Уелс в замъка Уиндзор.  Честта е признание за заслуги към футболната асоциация.  Дата на снимката: сряда, 7 февруари 2024 г. Снимка: PA
Снимка: PA