На 18 март 2024 г. информацията за предполагаемата смърт на крал Чарлз III от Великобритания започна активно да се разпространява онлайн. Впоследствие обаче се оказа, че е менте. Бъкингамският дворец не потвърди спекулациите на феновете на кралското семейство. 

Реакцията на потребителите на социални мрежи проработи мигновено и създаде редица мемета за фалшивата смърт на суверена и изчезването на снаха му Кейт Мидълтън от обществеността. 

Фалшива новина "погреба" Чарлз III

Разбира се, не беше забравена и покойната принцеса Даяна, първата съпруга на британския крал. Тя почина в резултат на автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г. Редица привърженици на „кралицата на човешките сърца“ все още смятат, че инцидентът е причинен от представители на кралското семейство, за да се отърват от Даяна, която по това време вече е започнала нова връзка с Доди Ал-Файед. Освен това принц Чарлз отдавна има връзка с Камила Паркър-Боулс. Затова в Мрежата смятат, че Чарлз няма да бъде допуснат до рая, защото принцеса Даяна вече е там.

Цял екран
Цял екран

Феновете на кралското семейство си спомниха сериала "Къщата на дракона" и попитаха дали децата на британския монарх ще започнат война с драконите си, пише Фокус. Някои дори си представиха как би изглеждал принц Хари по време на такава конфронтация.

Цял екран
Цял екран

Редица хора отбелязаха колко бързо "умря" и "възкръсна" суверенът.

„Докато бях навън за обяд, британският крал Чарлз III почина и се върна към живота“, пише потребител на X (Twitter).

А някои си спомниха, че монархът едва наскоро седна на трона, така че монетният двор трябва отново да издаде нови банкноти.

Цял екран
Цял екран

Потребителите представиха реакцията на самия крал на неговата „смърт“.

„Крал Чарлз се събужда и разбира защо всички го мислят за мъртъв“, пишат фенове на кралското семейство.

Те също така се пошегуваха, че суверенът чака официални източници в Украйна да потвърдят неговата „смърт“.

Цял екран
Цял екран

Към новините за влошеното здраве на Чарлз III се добавят различни слухове за изчезването на Кейт Мидълтън от общественото внимание. Принцесата на Уелс претърпя коремна операция в началото на януари 2024 г. Тогава съобщиха, че няма да се върне на работа до Великден. Въпреки това, поради дългото отсъствие на съпругата на принц Уилям, има различни теории онлайн. По-специално за изневерите на съпруга й и извънбрачно дете.

Някои се шегуваха, че принцесата на Уелс е изчезнала, защото външният вид на принц Уилям се е променил през годините на брака им. А някой излезе с теория, че крал Чарлз III и Кейт Мидълтън са се влюбили един в друг и са решили да избягат заедно, лансирайки такава новина в информационното поле.Цял екран

Цял екран

Потребителите обърнаха внимание на факта, че властта сега е концентрирана в ръцете на кралица Камила.

„Кралица Елизабет почина, крал Чарлз има рак, принцеса Даяна почина, Хари беше изгонен от Обединеното кралство, Уилям си прави PR, Кейт Мидълтън изчезна. Междувременно Камила превзема двореца... Уфхх“, пише поддръжник на кралското семейство.

Цял екран

Припомняме, крал Чарлз III стана крал веднага след смъртта на майка си, кралица Елизабет II, на 8 септември 2022 г. Официалната коронация обаче се състоя на 6 май 2023 г. Съпругата му Камила, която също стана кралица, седна на трона с Чарлз.

В началото на 2024 г. стана известно, че монархът е претърпял операция заради увеличена простата. И по време на медицински прегледи Чарлз беше диагностициран с рак. След това той започна да се появява публично по-рядко, оставяйки да работи с документи.

Крал Чарлз III и кралица КамилаЦял екран
Крал Чарлз III и кралица Камила Снимка: Getty

Междувременно Кейт Мидълтън претърпя рутинна коремна операция. Съобщава се, че тя ще се върне към задълженията си след Великден, вероятно през април 2024 г.

Кейт МидълтънЦял екран
Кейт Мидълтън Снимка: Getty Images