Градушка от бутилки и камъни валя върху полицейските служители тази нощ, когато се приближиха до парка Джеймс-Саймън в Берлинския квартал Мите. Няколко стотици тийнейджъри и млади възрастни празнуваха и пиеха тук въпреки ограниченията на коронавирус.

 

Полицията е длъжна да следи за спазването на дистанция и да намалява шума. На младите хора обаче не им харесаха намеренията на полицията и те решиха да се изправят срещу тях, дори с ножове и мачете. Тълпата дори не се спря пред линейка и хвърли бутилки по лекарите.

 

Полицията успя да завърши операцията едва около 6 часа сутринта с масирана мобилизация. В резултат на това най-малко 15 полицаи са ранени. Съобщава се за множество арести.

 

„Най-малко един млад мъж беше намушкан сериозно, а друг получи наранявания. Съобщава се за повреда на няколко полицейски превозни средства.

Припомняме, вчера в Алтена, Северен Рейн-Вестфалия, имаше серия от палежи на полицейски превозни средства. Друга кола беше запалена в събота посред бял ден точно пред полицейското управление.

Офицерите са успели да потушат огъня с пожарогасител. Огънят обаче разтопил гумите, повредил каросерията и гумените уплътнения на автомобила. Щетите на Mercedes Vito се оценяват на около 5000 евро.

Превод: GlasNews.bg