В Обединеното кралство 56-годишен мъж, чието име не се съобщава, беше транспортиран с хеликоптер в болница, след като беше стъпкан от стадо крави на отдалечен шотландски плаж. 

Тази новина дойде, след като кравите бяха признати за най-смъртоносните животни във Великобритания, пише Mirror.

56-годишен британец и две жени попаднаха под копитата на цяло стадо крави на плажа на Трейг Ийс на остров Бара (Шотландия). Полицията, шотландската пожарна и спасителна служба и спасителният екип на бреговата охрана на Бара се притекоха да помогнат на жертвите.

"Жертвите са били хванати в капан от кравите. Мъжът е бил ударен в гърдите и е в състояние на шок", каза говорител на бреговата охрана на Stornoway.

Шотландската пожарна и спасителна служба потвърди, че местен екип е пристигнал на мястото, за да помогне. Мъжът е транспортиран с хеликоптер до университетската болница "Кралица Елизабет" в Глазгоу, а двете жени са транспортирани с хеликоптер до болницата "Сейнт Брендън" в Касълбей.

Инцидентът е станал около 20:05 часа в събота, 16 септември 2023 г.

Изданието отбелязва, че тази новина се появи, след като стана известно, че кравите са най-смъртоносните животни във Великобритания. Те атакуват три до четири хиляди души всяка година. Според експерти тази цифра може да продължи да расте.

Между 2018 г. и 2022 г., според Изпълнителната служба за здраве и безопасност на правителството на Обединеното кралство, кравите са убили повече от 30 души.