Майка с разбито сърце се опитва да намери място, където да кремира тялото на своя 317-килограмов син Джейсън Холтън, смятан за най-тежкия човек във Великобритания. 

„Синът ми искаше да бъде кремиран, но има опасения, че тялото няма да се побере в камерата, а ако трябва да го погребем, ще струва много повече, а аз нямам толкова пари, защото ще ми трябват“, казва 55-годишната майка на Джейсън, чието име е Лейза, пише The Sun.

33-годишният мъж почина този месец от органна недостатъчност поради затлъстяване. Ден преди това шестима пожарникари със специална линейка го откараха в болницата на Кралския окръг Съри в Гилдфорд.

Джейсън Холтън, най-тежкият човек във Великобритания, погребение, кремация, любопитство, снимки, житейски истории, наднормено теглоЦял екран
33-годишният Джейсън почина този месец от органна недостатъчност поради затлъстяване. Снимка: Ian Whittaker

„Мой приятел се обаждаше в погребални домове и един от тях попита за размера на Джейсън. Теглото не беше проблем, но тялото се оказа твърде широко. Намериха компания, която се съгласи да му направи по-голям, правоъгълен ковчег, и измислих начин да транспортирам тялото, но не съм сигурна, че ще се побере в катафалката“, добавя майката.

Между другото, Джейсън стана най-тежкият човек в Обединеното кралство след смъртта на 65-годишния Карл Томпсън през 2015 г. Той започва да преяжда като тийнейджър след смъртта на баща му.

През 2020 г. британецът се разболя тежко и се наложи да бъде спасен от апартамента си в Камбърли (Съри) с помощта на пожарен хидрант. След този инцидент мъжът се опита да промени диетата си и свали три килограма, но не можа да се справи с проблема си. През това време получава няколко микроинфаркта, не може да ходи и е прикован на легло.

„Бъбреците на Джейсън отказаха и дясната страна на сърцето му беше увредена, но до самия край синът ми беше най-притеснен какво ще се случи с мен. Той беше прекрасен човек, много мил и състрадателен“, добави Лейза.

Джейсън Холтън, най-тежкият човек във Великобритания, погребение, кремация, любопитство, снимки, житейски истории, наднормено теглоЦял екран
Джейсън Холтън с майка си като тийнейджър Снимка: Ian Whittaker