В Португалия днес бе задържан мъж, заплашвал със смърт президента Марселу Ребелу де Соуза, предаде Франс прес, като се позова на съдебната полиция.

Заподозреният бил арестуван след "задълбочено разследване", което го идентифицирало като автор на заплахата, отправена на 26 октомври миналата година.

Мъжът изпратил на португалския президент писмо с куршум и искане да му бъдат дадени 1 милион евро.

Заподозреният е познат на правосъдието. Възможно е да му бъдат повдигнати обвинения в упражняване на принуда, опит за изнудване и незаконно притежаване на оръжие.

Милиардерски син - наркоман, обожаващ проститутки, заплаши със смърт лекаря си!

Португалският президент коментира случая. "Този човек вероятно е искал пари. Това не беше политическа заплаха", каза Ребелу де Соуза и призна, че не е приел случая много сериозно, информира БТА.

"Така и не видях писмото", уточни португалският президент и добави, че поисканите 1 милион евро са сума, която при всички положения не притежава.

74-годишният португалски президент е бивш преподавател по право и политически анализатор. След като бе избран за държавен глава през 2016 г., той продължи да общува свободно с обикновените хора, без да придава особено значение на сигурността и протокола.