Във Великобритания мъж, който се смяташе за „твърде здрав“, за да бъде ваксиниран, почина от ефектите на коронавирусната инфекция. През целия си живот той се занимавал с фитнес и обичал бодибилдинга, затова си мислеше, че може да издържи болестта в лека форма, съобщава LADbible .

42-годишният Джон Айърс отказа да бъде ваксиниран и когато той се зарази с COVID-19, лекарите не успяха да му помогнат. Той почина месец след като се разболя, въпреки усилията на лекарите и включването му към апарат за изкуствена вентилация.

"Той беше повлиян от потока фалшиви новини за безопасността на ваксината. Не искаше да я инжектира в тялото си", каза сестра му.

Според нея брат й бил „напомпан с всички лекарства, които били в болницата“, лекарите се борели за живота му, но това не било достатъчно, за да се спаси пациентът. Малко преди смъртта си Айерс призна пред лекаря, че съжалява, че е отказал да бъде ваксиниран.

Припомняме и друг подобен случай - смъртта от коронавируса на антиваксъра радиоводещия Дик Фарел. Преди смъртта си той промени мнението си и призова всички да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

Превод: GlasNews.bg

Журналист антиваксър призова за ваксинация, преди да умре от COVID