Меган Маркъл все пак се появи на погребението на кралица Елизабет II, въпреки че имаше слухове, че това може да не се случи заради конфликти между съпругата на принц Хари и кралското семейство. За това пише Daily Mail.

Меган Маркъл пристигна в кортеж заедно с кралицата, Кейт Мидълтън и нейните деца: принцеса Шарлот и принц Джордж.

Херцогинята на Съсекс отиде сама до мястото си. Нейният съпруг принц Хари, според протокола, последва ковчега с децата и внуците на кралица Елизабет.

меган маркъл, кралско погребение, погребение на кралица елизабет, сбогом на кралицатацял екран
Кейт Мидълтън, кралицата консорт, Меган Маркъл и други пристигат в Уестминстърското абатство
 

Тя носеше семпла черна роба с наметало, черна шапка с широка периферия и малки перлени обеци, подарени й от покойната кралица. Меган говори за това в интервю за Опра Уинфри, като спомена, че кралица Елизабет й е подарила перлена огърлица и обеци през 2018 г.

Принц Хари, между другото, подобно на скандалния принц Андрю, не вървеше зад ковчега на кралица Елизабет II във военна униформа.

меган маркъл, кралско погребение, погребение на кралица елизабет, сбогом на кралицата, принц харицял екран
Децата и внуците на кралицата следват ковчега на кралицата
 
Хари беше възпрепятстван да го направи поради факта, че вече не е настоящ член на кралското семейство. А Андрю заради скандала му с Джефри Епщайн.

Въпреки това, на бдението на внуците на кралицата около ковчега й, принц Хари все още беше в униформа, бащата, новият крал на Великобритания, лично му позволи да направи това.

Припомняме, че погребалната церемония, на която присъстват повече от 2000 гости, ще продължи повече от час, след като ковчегът с тялото на кралицата ще бъде отнесен в замъка Уиндзор, където тя ще бъде погребана в мемориален параклис до съпруга си, родители и сестра.

По време на погребалната церемония в Уестминстърското абатство принц Хари и Меган Маракъл седяха на втория ред, заедно с принцесите Юджини и Беатрис.

Можете да гледате НА ЖИВО погребението ТУК:

Сбогуване с кралица Елизабет II: Погребалната церемония НА ЖИВО

Превод: GlasNews