Полицията в Лондон разледва смъртта на 23-годишна жена, която загинала след като яла бонбони, за които се смята, че съдържали канабис.

Жертвата била откарана в болница заедно със свой приятел на 21 години, след като и двамата се почувствали зле след консумация на сладките. Момичето загинало, но нейния приятел оцелял.

Оказва се, че бонбоните, които са брандирани с логото на популярна марка и с опаковка подходяща за деца, са поръчани по приложение за съобщения и са доставени в дома на загиналата.

Във връзка с трагичния случай има арестуван. На мъжа са повдигнати обвинения за отравяне с използване на синтетичен канабиноид Клас B, пише британското издание "Метро". Както и за доставката на веществото.

У задържания били открито голямо количество кеш и продукти за хранене, за които се смята, че съдържат канабис.

Някои бонбони били тествани и съществува вероятност да има връзка с друг инцидент по-рано тази година. Тогава жена е била приета в болница.

“Трябва да предупредя обществото против използването на всякакви вещества, съдържащи забранени субстанции, включително тези бонбони с канабис”, казва един от ръководителите на местната полиция.

“Моля ви, не купувайте и не консумирайте подобни продукти. Те са незаконни. А заради опаковката си, подходяща и за деца, има риск от предозиране”, допълва той

За момента няма яснота къде точно се пакетират въпросните лакомства, но местната полиция е решена да преустанови проблема.

Превод: GlasNews.bg