Нова форма на ескалация на гнева, причинена от пандемията: В Ашафенбург, Бавария, група от около 30 души нападнаха служителите на реда, докато правеха проверка на карантинните мерки в града.

Мащабната полицейска операция в Долна Франкония беше в неделя вечерта, когато няколко служители на реда се приближили до младежите на улицата. Групата от около 30 души реагирали агресивно на карантинния контрол и се нахвърлили върху полицаите.

„Около 17:30 полицията искаше да провери група хора на Herrstalstrasse. Според първоначалните данни групата се състои от около 30 души, които очевидно не принадлежат към едно домакинство и по този начин нарушават карантинните мерки“, се казва в официалното изявление.

Ескалиращ конфликт

Когато полицията поискала да идентифицира хората, които нарушили правилата за карантина, част от групата нападнала полицаите. Трима агресори, двама мъже и една жена, са отведени в полицейското управление. За щастие няма сериозно ранени. За да успокоят напрегнатото настроение на младежите и да предотвратят по-нататъшна ескалация, на място пристигнали няколко полицейски отряда.

Младежи от групата обиждали минувачите

Съобщава се, че предния ден млади хора от групата (без защитни маски) са се приближавали до хората по улиците и са ги обиждали, че носят защитни средства и се подчиняват на глупави правила. Полицията в Ашафенбург започна допълнителни разследвания.