Млада украинка се размина на косъм от смъртта в Киев. Ракета експлоадирала на метри от нея, пише "Дейли Мейл".

През това време младата жена записвала видеосъобщение за свои приятели.

Днес над Украйна бе извършена масирана ракетна атака. Тази сутрин в столицата загинаха няколко деши в следствие на взривовете. Нападението дойде дни след разрушенията по Кримския мост.

При обстрел от страна на руската армия днес в Шевченковски район на Киев загинаха 8 души, а 24 бяха ранени. Това съобщи във Фейсбук Ростислав Смирнов, съветник на украинския вътрешен министър.

Дронове камикадзе излетяха от Беларус към Украйна, руският обстрел продължава

Украинката на записа има щастието да не е сред жертвите.

На споделен запис се вижда как момичето върви по улицата  и записва. Секунди преди удара казва, че е видяла ракета в полет.

След това се чува и оглушителен шум, който според някои е от самолетен двигател. След това последва взрив. После всичко край нея се обагря в червено.

Младата жена приляга, а посля продължава по пътя си.

По непотвърдена информация сградата, покрай която върви момичето, е националния университет “Тарас Шевченко”.

Тайно оръжие, а не камионът-бомба стои зад атаката на Кримския мост? ВИДЕО

Тази сутрин бе съобщено за няколко експлозии в центъра на Киев и службата по извънредните ситуации информира за убити и ранени. Опожарени бяха 6 автомобила, повредени - над 15. За ликвидиране на последиците украинската държавна служба по извънредните ситуации изпрати 30 души с 6 единици техника. Данните се уточняват.

Спряно е движението по линиите на столичното метро, съобщи пресслужбата му, съобщават местните власти. Метростанциите се използват като укрития. Ръководството му прикани гражданите "да не пренебрегват сигналите за въздушна тревога".

Бяха поразени с ракети и цели в Лвовска облас-  обекти от енергийната инфраструктура, посочи главата на областната администрация Максим Козицки.

За четирима убити и двама ранени при руски обстрел през нощта съобщи управата на град Славянск. За един загинал и петима пострадали - градските власти в Запорожие. За ракетни и артилерийски обстрели без жертви, но довели до повреди в електроснабдяването - администрацията на Днепропетровска област.

Президентът Володимир Зеленски заяви в коментар, че страната терорист се опитва да изличи Украйна от лицето на земята и целенасочено стреля по мирни жители.

Днес руският президент Владимир Путин предупреди Киев, че ако украинските власти се опитат да продължат да извършват терористични нападения на руска територия, отговорът ще бъде жесток, пише ТАСС. Държавният глава обвини Украйна, че се опитва да взриви участък от газопровода „Турски поток”.

Путин обвини украинските спецслужби за Кримския мост, камионът минал през България

Hоворителят на Кремъл Дмитрий Песков също коментира  експлозиите в Киев и останалата част на Украйна

"Всичко се случва в рамките на специалната военна операция", каза той  в отговор на въпрос от репортери. Песков не коментира дали ударите са в отмъщение за атаката срещу моста.

 

Борисов коментира българската следа във взрива на Кримския мост