Германският бизнесмен Филип Фусенегер откри първия в Европа публичен дом с кукли в Берлин. Той сподели подробности за уникалния проект пред британския таблоид The ​​Sun.

Футуролозите прогнозират, че до 2030 г. индустрията на секс технологиите ще достигне оборот от 3,3 милиарда долара, списъкът с предпочитания на клиентите ще нарасне значително, а половият акт с роботи вече няма да бъде нещо необичайно. Това движение може да бъде ръководено от Филип Фусенегер и неговото заведение Cybrothel.

Необичайният публичен дом предлага разнообразие от услуги и цени, включително стая за виртуална реалност. Срещу 129 евро на час клиентите получават специални очила, в които обикновените секс кукли „оживяват“, започват да се движат и говорят благодарение на изкуствения интелект. За да постигне това, Cybrothel си сътрудничи с реални модели, за да създаде техни цифрови копия.

„Аудио и визуалните функции създават ефект, който наричаме „аналогов AI“, за да придадат на куклите по-издигнат и игрив характер за взаимодействие в реално време“, обясни Фусенегер.

Кибродел, публичен домЦял екран
Стая в кибер публичен дом в Берлин Снимка: The Sun

Потребителят може просто да ги наблюдава или да се съвкуплява с тях, използвайки физическо „тяло“. Например, популярният модел на име Кокеши можеше да движи бедрата си, да стене, да диша и дори да пулсира, но в крайна сметка се счупи.

„Тъй като това е нова технология, имахме някои проблеми с нея“, обясни основателят.

На сайта можете да изберете предварително тоалет, цвят на косата, език (немски или английски), модел за подражание или предпочитания. Персоналът на публичния дом ще подготви кукла, която ще чака своя клиент според неговите изисквания.

"Изненадващо, VR порното е много популярно сред жените и двойките. Мисля, че жените обичат да изпитват усещането да имат пенис и да правят "секс" с кукла", каза съоснователят на Cybrothel Матиас Сметана.

Благодарение на новите технологии виртуалното порно се превърна в много популярно явление. Business Insider изчислява, че около 60% от най-популярните VR сайтове са порно сайтове.

Кукла CybrothelЦял екран
Секс кукла Kokeshi в Cybrothel 

Cybrothel предоставя услуги без VR очила. След като заплати необходимата сума, клиентът може да прави секс с кукла или дори две срещу допълнително заплащане. Служител наблюдава процеса от специално помещение, следи всичко да е наред и посетителите да не повредят оборудването.

Той добави, че клиентите на кибер публичния дом са обикновени хора, които може би не искат да се занимават с проституция поради лошата репутация около индустрията. Както пише Interesting Engineering, някои се спират от религиозни забрани, докато други се страхуват от заразяване с болести, предавани по полов път. Понастоящем проституцията е частично легална само в 63 страни по света и Германия е една от тях, въпреки че строги правила управляват бизнеса.

В коментар за таблоида The Sun Филип Фусенегер отбеляза, че бизнесът му се е превърнал в „площадка за възрастни“ и нов начин за забавление. Той посъветва да приемете AI и да не се страхувате от секса с кукли, тъй като той не може да се конкурира с човешките взаимоотношения - това е съвсем различно явление. Само малък процент от клиентите търсят връзки с неодушевени предмети, докато мнозинството ги възприемат като секс играчки.

„Деветдесет и осем процента от нашите клиенти са мъже и два процента са жени, като те водят предимно партньора си и правят тройка с кукла“, каза собственикът.

Матиас Сметана добави, че в кибербордея веднъж месечно се организират оргии с до 60 души. Те взаимодействат както с куклите, така и помежду си, докато VR порно се показва на екран около тях. Всичко това продължава от 15:00 до полунощ.

Cybrothel заявява на уебсайта си, че куклите в тяхното заведение се измиват след всяко посещение с вода и pH-неутрален сапун. След това се дезинфекцират с водороден прекис и стаята се дезинфекцира. Освен това не е необходимо да използвате презервативи.

Като се има предвид наличието на различни технологии, възникват опасения относно поверителността на случващото се в кибер публичен дом. Според ръководството заведението не записва нищо, което се случва между кукли и хора, вътре няма уеб камери, а всички клиенти подписват споразумение за защита на данните и могат да плащат за услугите анонимно.

Превод: GlasNews