Двама души са ранени при стрелба в северното предградие Кифися в Атина преди час. Инцидентът е станал на ул. "Татоу" 98, като пострадалите са служители на фирма за газификация. Полицията е задържала извършителя, който хладнокръвно се върнал в дома си да зареди отново оръжието.

Според информация мъжът се приближил до двама работници, които работели на обекта, и остро протестирал с думите, че сметката му е увеличена.

След това извади пистолет и прострелял единия в корема, а другия в гърба. Пристигналите на местопроизшествието полицаи го призовали да се предаде. Извършителят първоначално отказал и се качил на покрива на дома си с пистолет. След преговори предал оръжието и се предал.

Линейка е транспортирала ранените служители в болница, като състоянието на единия е тежко.

По-рано сутринта при престрелка в квартал Перама в Атина един човек загина, а седем бяха ранени, сред които шестима полицаи, по време на преследване с кола, съобщи Труд.

Според полицейски източници служителите на мотоциклетното подразделение DIAS подали сигнал на водача на автомобил с двама пътници да спре за проверка, но шофьорът дал газ.

Последвало преследване на автомобила, което завършило на улица „Елпидос“ в Перама, когато шофьорът обърнал колата и блъснал преследващите го полицейски мотоциклети.

Полицаите започнали да стрелят по автомобила, като убили един заподозрян и ранили втори, а шестима полицаи също били ранени, съобщават същите източници. Третият мъж в автомобила е успял да избяга и се издирва от полицията.