Днес във Великобритания започнаха тържествата в чест на 70-годишнината от управлението на Елизабет II. Четиридневният празник се открива с традиционния парад на конната стража, в който участват членове на кралското семейство. Тази година дъщерята на кралицата, 71-годишната принцеса Ан, се качи на кон с принц Чарлз и принц Уилям в пълна военна униформа и регалии, за да отпразнува годишнината на майка си, съобщава Hellomagazine.

Известно е, че членовете на кралското семейство, свързани с военните и флота, носят военни униформи на държавни функции от 19-ти век. И въпреки че принцеса Ан не е служила в армията, за разлика от братята си, принц Чарлз и принц Андрю, тя е почетен контраадмирал и главнокомандващ на Портсмут, както и покровител на Кралския флот и благотворителната организация на Кралските морски пехотинци, така че тя също е в униформа.

Според Hellomagazine, принцеса Ан изпълнява стотици военни патронажни задачи всяка година и обикновено оглавява списъка на най-трудолюбивите кралски особи. 

Във военния спектакъл участваха над 1200 офицери и войници и 240 коня от стопанската дивизия, които изнесоха грандиозно шоу. Към тържеството се присъединиха и стотици армейски музиканти от 1-ви батальон на Ирландската гвардия.

Херцогинята на Корнуол, херцогинята на Кеймбридж с децата си, графът и графинята на Уесекс и техните деца отидоха на парада с карета. Синовете и дъщерята на Кейт Мидълтън и принц Уилям се качиха за първи път в карета по време на толкова важно събитие.

В чест на годишнината от управлението на Елизабет II в официалния й акаунт в Instagram е публикуван нов портрет на кралицата. На снимката монархът се усмихва и изглежда щастлива.