В Португалия цяло семейство, противници на ваксината, почина от коронавирус в рамките на седмица.

Според The Guardian за смъртта е разказал роднина на жертвите. Франсис Гонсалвес съобщи, че 43-годишният жител на Кардиф, родителите му и брат му живеят в Португалия от 2016 г., където цялото им семейство попада под влияние на пропагандата срещу ваксинацията. И тримата се заразяват с коронавирусна инфекция и починали за една седмица, докато самият Гонсалвес имал време да се сбогува само с майка си.

Роднината на жертвите също каза, че 40-годишният му брат бил много здрав човек, който спортувал и спазвал диета. Той изрази увереност, че ваксината срещу коронавирус е можела да спаси живота на брат му.

Гонсалвес уточни, че е решил да сподели историята си, надявайки се, че опитът на семейството му може да подтикне други противници на ваксинацията да се ваксинират.

Припомняме, по-рано Португалия поиска от европейските страни да споделят с нея ваксини срещу коронавирус с надеждата да ускорят ваксинацията. Лисабон очаква да получи около милион дози ваксини срещу коронавирус в рамките на три седмици. Днес приблизително 4,5 милиона души в страната са напълно ваксинирани. До края на август тази година португалските власти планират да ваксинират 70% от населението срещу COVID.

Превод: GlasNews.bg