14-годишно момче загина в Румъния, след като дърво падна върху автомобила, в който са били то и родителите му. Трагедията се е разиграла в Караш-Северин, съобщават медиите в страната.

Семейството се връщало от ски в Семеник. Под напора на силния вятър и обилния сняг, дърво е паднало върху колата им, докато тя се е движела. Въпреки опитите, екипът на Бърза помощ не е успял да спаси детето. 

Лошото време в Румъния блокира много пътища в района на окръзите Сибиу и Алба. Хиляди хора са без ток, след като снежна буря нанесе щети на десетки трафопостове, съобщи БТА.

Снежната буря остави села без ток

Заради виелицата проблеми има и в окръг Долж, Тимиш и Арад. Метеоролозите предупреждават, че предстои най-студеният период за тази зима.

“От неделя през нощта до понеделник ще регистрираме най-ниските стойности: минус 15 градуса в падините в източна Трансилвания до минус 10 в по-ниските райони на вътрешнокарпатските региони“, съобщи за Диджи24 Елена Матееску, изпълнителен директор на Националната метеороголична администрация. 

В туристическата зона на езерото Бъля снежната покривка надхвърли два метра. Там е обявено максималното ниво на предупреждение за риск от лавини - пет. 

Поражения след вятъра: Паднали дървета и щети по коли във Варна

Две големи лавини паднаха през изминалата нощ в планината Фъгъраш. Най-сериозно е пострадала хижа Капра. Повредени са и много автомобили. 

Оранжев код за опасно време е в сила за планинските и крайбрежните райони. Очаква се на местата с надморска височина над 1800 метра скоростта на вятъра да надхвърли 100 км/ч. Видимостта ще е намалена.

Кола се вряза в снегорин, шофьорът оставил детето си и побягнал СНИМКИ