Британският строителен предприемач, който спечели със съпругата си джакпот от 105 милиона британски лири от европейската лотария, продължава да работи, но след джакпота не взима пари от клиентите си. Според неговите думи той иска те да могат да купуват коледни подаръци, предаде Би Би Си. 

42-годишният Стив Томсън и съпругата му Ленка наскоро спечелиха джакпот. Самият Стив Томсън казва, че почти е претърпял инфаркт, когато е разбрал, че е спечелил. След като получи чек за спечелената сума, той каза само: „Мисля, че това е мое“. По-късно той добави, че той и съпругата му все още не са решили какво да правят с парите, но вече си е купил нова риза и отиде при добър бръснар.

Стив и Ленка живеят в Западен Съсекс. Не толкова отдавна Стив Томсън завърши изграждането на остъклена веранда за съседка и не й написа фактура. "Той не искаше пари от мен. Той е прекрасен човек", каза съседката пред в. "Сън". 

Според нея Стив Томсън все още кара стария си микробус, защото тъй като продължава да работи, не вижда причина да си купи нещо ново. 

Томсън редовно купува лотарийни билети през последните 25 години, пише БГНЕС. Той обещава помощ на съседите, клиентите и на самия град. Съпругата му Ленка напусна работата си.


Двойката казва, че ще останат в своя район, както и че ще поделят печалбите с роднини, приятели и местни благотворителни организации. Но те вече са започнали да променят навиците си - тази година те сами няма да готвят коледна вечеря. 

Ленка Томсън, родом от Словакия, казва, че печалбата по един или друг начин ще промени живота им. „Преизпълнена съм с емоции“, каза тя.

Стив казва, че най-големият му син, след като научил за победата, само казал, че иска собствена стая. Средният син, на 10 години, поискал кола на Tesla, което категорично му било отказано. Най-малката дъщеря иска розов iPhone.