Украинско семейство с пет деца и две възрастни жени, което преди време беше изгонено от дома си от британски офицер, все още не може да намери нов дом.

Британски офицер изгони семейство украински бежанци с 5 деца. Защо?

Според The ​​Independent семейството на 36-годишния Максим Хирик чува постоянни откази от наемодателите. Деветчленно украинско семейство живее в страх, че почукване на вратата може да ги остави без дом всеки момент, след като им е казано да напуснат британския си дом само седмици след пристигането.

В началото на юли тази година британците Дъдли и Кели Малстър се съгласиха да приютят украински бежанци в малката си къща, но след няколко седмици решиха да прекратят споразумението за предоставяне на жилище без предупреждение и на семейството беше даден срок до 15 юли да напусне помещението.

Съобщава се, че украинско семейство е събрало около 1,5 милиона рубли чрез групово финансиране, но тези пари не им помагат и те все още не могат да намерят място за живеене. Хирик заяви, че "парите не решават проблема".

„Не очаквахме това тук, дори и с пари, дори когато предлагаме на агенции или хазяи да плащаме наем за 12 месеца напред с гаранция, те не се съгласяват“, каза той.

Отбелязва се, че семейството е изпратило молби за наемане на повече от 15 къщи, но е получило отказ без да посочва причина.

Превод: GlasNews