Чарът на дългите пътуванията с влак е особен и не е за всеки, но можете много да изпуснете, ако никога не сте опитали това преживяване.

Това лято любителите на железопътните пътешествия ще могат да се качат на най-новия спален влак в Европа, свързващ някои от най-големите градове и най-популярните туристически дестинации на континента.

European Sleeper ще се движи през нощта по маршрут, който свързва столиците Брюксел, Амстердам, Берлин и Прага.

Пътниците, които идват от Лондон, могат да хванат Eurostar и да се прехвърлят на нощния влак в Брюксел.

Нощните влакове първо ще се движат в три дни от седмицата, като в дългосрочен план се очаква пътуванията да станат ежедневни, в зависимост от търсенето.

Влакът ще тръгва от Брюксел около 19:30 часа местно време, ще преминава през дестинации като Ротердам, Хановер и Дрезден и ще се пристига в Прага малко след 10 часа сутринта.

Освен това пасажерите могат да бъдат спокойни, че пътуват по най-добрия начин за околната среда, тъй като влаковете произвеждат 75 тона по-малко въглеродни емисии, отколкото би генерирало същото пътуване със самолет.

European Sleeper ще предлага безплатен Wi-Fi, кафе и закуска на борда.

Това е само началото на влаковата линия, пише profit.bg. Холандско-белгийската компания, която управлява линията, възнамерява да пусне повече нощни влакове през следващите години, включително от Брюксел директно до Варшава през 2023 г.

Повече подробности, включително началните дати, нивата на комфорт и цените на билетите все още предстои да бъдат обявени, като се очаква да бъдат пуснати в продажба през пролетта на 2022 г.