Къде може да бъде семейна двойка от Китай? В продължение на пет години се съобщава, че Сихонг (тогава на 37 години) и Сяокий (на 39 години) са изчезнали. Туристите изчезнаха безследно по време на обиколка на замъка Нойшванщайн в Бавария). Този мистериозен случай все още е озадачаващ.

През лятото на 2016 г. двойката и тяхната туристическа група от Китай тръгнали на турне из Европа. На 2 юли те стигнали до приказния замък Нойшванщайн в Бавария.

Изчезналите лица били видени за последно на паркинга P1 близо до замъка, когато слезли от автобуса. Сихонг бил облечен с дънки и тениска, докато Сяокий била с панталон и бял пуловер.

Докато групата от 26 китайци продължила обиколката си из Европа, полицаите от Бавария с хеликоптери изследваха замъка в търсене на изчезналите, пише bild.de. Органите на реда претърсиха всеки сантиметър от земята - без резултат. До днес не се знае какво се е случило с туристите.

„Може да са били нападнати или просто да са умрели“, казва говорителят на полицията Холгер Стабик. "Не изключваме нито една от версиите."

Има версия, че Сихонг и Сяокий са използвали пътуване до Европа, за да останат тук. Няма обаче потвърждение на тази версия.

Превод: GlasNews.bg