Тази нощ отново беше обявена въздушна тревога в редица области на Украйна, включително столицата Киев.

Въздушната тревога е продължила около час тази нощ. Съобщено беше, че Русия е атакувала с дронове Киев след 12-дневно прекъсване. Военновъздушните сили заявиха, че в атаката са участвали осем ирански дрона "Шахед" и три крилати ракети, които са били свалени. Очевидци са чули взривове, наподобяващи звука от работата на системи за противовъздушна отбрана, които поразяват цели. В резултат на падането на отломки в два района на Киевска област са повредени три частни къщи. Един човек е бил ранен.

Масирана атака с дронове срещу Киев

Украйна е включила в нов списък със санкции около 190 души и 290 компании, съобщи онлайн вестникът "Украинска правда", като се позова на указ, подписан от украинския президент Володимир Зеленски. Санкциите са насочени срещу компании и хора, за които се смята, че подкрепят руската война в Украйна. Грузинската авиокомпания "Джорджън еъруейс" също попада в черния списък на Киев, след като в разгара на войната възобнови полетите си до Русия. Полетите между Русия и Грузия бяха преустановени по нареждане на Москва през 2019 г. в резултат на двустранно напрежение, информира БНР.

Москва с нови мерки срещу Пригожин

В отговор председателят на грузинския парламент Шалва Папуашвили заяви, че санкциите срещу "Джорджън еъруейс" са "несправедливи". По думите му възобновяването на въздушната комуникация с Русия не нарушава "солидарността с украинския народ", която проявява Грузия, а санкциите, наложени от Украйна, са тежки.