С телефонния номер в ръка на жена, която никога не е виждала и с две непознати деца под ръка, Наталия Аблеева пресича границата между Украйна и Унгария.

Чакайки на граничния пункт от украинска страна, Наталия се запознава с отчаян 38-годишен мъж от родния ѝ град Каменец-Подилски, който е придружен от двете си деца. Граничните полицаи не го пускат да премине, тъй като Украйна е забранила на всички украински мъже на възраст между 18 и 60 г. да напускат страната, за да могат да се бият за нея.

"Баща им просто ми предаде двете деца и ми се довери, като ми даде паспортите им, за да ги прекарам през границата", разказва 58-годишната Наталия.

Бащата на децата е разказал на Наталия, че майка им пътува от Италия, за да ги посрещне и отведе на безопасно място, а след това ѝ дал мобилния номер на съпругата му и се сбогувал с децата си.

Наталия не се замисля и за секунда, хваща двете малки деца за ръка и заедно пресичат границата, пише bTV. В Унгария ги очаква майка им Анна Семюк, която благодари от сърце на Наталия.

Обгърнати от емоции, двете жени се прегръщат в продължение на няколко минути.

Бебе се роди в киевското метро СНИМКИ