Ужасна катастрофа е станала на A14 близо до град Носен в Германия. 46-годишен шофьор на камион от Полша се блъснал в автомобилен транспортер, спрял в края на задръстване. Едно от превозните средства, качени на платформата, се забива в кабината на приближаващия тир.

37-годишният шофьор на автовоз с употребявани автомобили в ремаркето спрял зад камион, заседнал в задръстване между кръстовището на Носен-Норд и Носен-Ост.

Тираджията, управляващ камион след автовоза, не забелязал задръстването. Той почти без спирачки се забил в автомобилния транспортер, шофьорът на който бил сериозно ранен, а камионът му се блъснал в камиона пред него.

Спасителите са видели ужасяваща картина на местопроизшествието. Последният от автомобилите на автвоза от горния етаж пробил кабината на водача на извършителя на инцидента и я смачкал напълно. 46-годишният шофьор на тира нямал шанс да оцелее и починал мигновено.

„Разследването продължава. Все още не е установена точната причина за инцидента", съобщи говорителят на полицията пред bild.de Магистралата за Дрезден беше напълно затворена след катастрофата.