Жителка на Чехия издирва безуспешно два часа 47-годишния си съпруг, който се обадил през нощта и казал, че е затънал в калта на неизвестно място на връщане от кръчмата. След неуспешно самостоятелно издирване жената се свързала с полицията.

Инцидентът е станал вечерта в село Тржемешна (регион Оломоуц), недалеч от местните езера. Сигналът на спешния телефон е получен около 23:00 часа. Жената казала, че съпругът й е спрял да комуникира, защото телефонът му е изтощен.

„Инцидентът беше предшестван от съвместно посещение на ресторант, от което жената се прибра с колело, а партньорът й реши да се разходи. Нямаше го дълго време, затова тя се свърза с него по телефона. Мъжът каза, че се е изгубил, не знае къде се намира и освен това е затънал в калта“, каза Милуше Зайкова, говорител на служителите на реда, пред вестник „Право“.

По думите й в издирването на мъжа са участвали не само полиция, но и пожарникари. Операцията продължила малко повече от час и приключила успешно.

„Служителите го намериха жив и здрав близо до кокошарника, само омазан в кал. Мъжът отказал медицински преглед и след катовидял съпругата си, се прибрал вкъщи“, добави Зайцова.

Тя добави, че не знае дали виновникът за суматохата е бил пиян, тъй като полицията не е имала причина да го установи.

Превод: GlasNews