От  две седмици един  баща търси безследно изчезналите си деца Денис и Красимира, на 16 и 17 години. Това са брат и сестра, които преди години семейството на Вито Мориело осиновява в България. То живее в малката община Сан Грегорио Маньо до Салерно, област Кампания.

Бащата апелира навсякъде в социалните мрежи, сред приятели, познати и близки  и към всеки, който има някакви новини за момчето и момичето, да се обади на посочените от него телефони или да сигнализира в полицията. За последен път Денис и Красимира са видени на 12 юли вечерта, когато напускат дома си без пари и документи. Оттогава повече никой няма вест за тях.

Място за отмора в Стара Загора се превърна в свърталище на наркомани СНИМКИ

Според в. “Матино” братът и сестрата са осиновени в Италия преди години. Серия от препятствия и проблеми съпровождат съжителството им в семейството в Италия. Краси дори е изпратена в структура за деца с психиатрични проблеми по решение на италиански съдия. И там обаче момичето среща проблеми, поради което по съдийско решение е поверено на грижите на дядо си и баба си в Италия в очакване на нова структура за непълнолетни, където да бъде приета.

Към болката и мъката ни погребалният бизнес прибавя и схемите си

В първия момент при изчезването на двамата с тях била и приятелката на Денис, но тя се върнала, а той решил да остане със сестра си. Баща им Вито публикува в профила си във фейсбук апел към дъщеря си, пишейки, че я обича безкрайно и че никога не би позволил на никого да ѝ стори нещо лошо.

“Знай, че винаги ще бъдеш любимата ми дъщеря и че в сърцето ми винаги ще има място за теб, както и в дома ни”, пише Вито Мориело, допълвайки, че е притеснен за здравето на момичето. Пред в. “Матино” казва, че според него децата му са под влиянието на по-възрастни от тях хора и че вероятно дъщеря му има връзка с пълнолетен младеж от зоната, където живеят. Бащата предполага, че в изчезването им са замесени други хора. Според него на 17 юли били видени в автобус, тръгнал от Салерно в 19,30 ч към Сан Грегорио Маньо, пише "24 часа". Те слезли заедно с по-голям младеж в Контурси Терме. Оттогава не бил получавал повече сигнали за тях.

Замесени ли са и други хора в жестокото убийство на Димитър?

Карабинерите издирват двете деца из цяла Италия и не изключват нито една хипотеза. Притеснени за Денис и Красимира са и жителите на 4000-то градче.