Руският президент Владимир Путин възнамерява да отправи послание към Федералното събрание на 30 септември 2022 г. Такава информация се съдържа в доклад на британското разузнаване и публикуван от британското министерство на отбраната.

Разузнаването отбелязва наличието на „реална възможност“ Путин по време на речта си да обяви присъединяването на ЛДНР, Запорожие и Херсонска област към Русия.

За вероятното обръщение на Путин с послание към Федералното събрание на 30 септември написа миналата седмица агенция РИА Новости, позовавайки се на информирани източници.

Тази информация обаче не е потвърдена. Според източник в Държавната дума на 30 септември може да се проведе процедурата за влизане на нови региони в Руската федерация и Путин може да вземе участие в това събитие.

На този фон стана известно, че властите на ЛДНР, Херсонска и Запорожка област са пристигнали в Москва.

Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на администрацията на Херсонска област, обяви в Telegram „вземането на историческо решение“.

Към публикацията той прикачи снимка с ръководството на тези региони, с изключение на ръководителя на ЛПР Леонид Пасечник.

„Това, разбира се, вече е история, но с щастлив край... Много скоро ще станем нови поданици на Руската федерация“, пише той.
Както пише Московский комсомолец, на 30 септември в Москва временно ще бъдат затворени улици и насипи в центъра на града.

Според телеграмата на Министерството на транспорта на Москва жителите и гостите на града са помолени да не карат собствените си автомобили до центъра на града в този ден.

Превод: GlasNews