Във Великобритания "тайно" британско село се превърна в истински "кошер" за супербогатите хора, които живеят там или идват на гости.  

Кацнало високо в стафордширските хълмове, село Хортън е дом на много богати, говорят, че е дом на много бизнесмени и дори супермодели, пише Daily Star.

Според журналистката Ясмин Сарвар районът е престижен и живописните селски пътеки около него нямат дупки, каквито могат да се видят в други части на окръга. В района има малко удобства, конете и велосипедите са по-често срещани от колите и има малко недвижими имоти за продажба в района.

Тайно село, богати хора, живеят само богати хора, богати хора, селска къщацял екран
Има малко имоти за продажба в този район. Снимка: StokeonTrentLive

„Хортън е известен в съседните градове като „скритото село“, защото хората са чували за него като за енория, но никой не знае къде е самото село. Всички са богати тук – това е доста луксозен район. Повечето хора изглежда се преместват в Хортън - няма много хора от тук. Има много успешни жени в Хортън. Една от тях кани всички селяни на партитата си. Никога не съм пил толкова много шампанско в живота си. Имаше супермодели, знаменитости и всякакви важни души“, каза един от жителите на селото, който пожела да остане анонимен.

Тайно село, богати хора, живеят само богати хора, богати хора, селска къщацял екран
По живописните селски пътеки в района няма дупки Снимка: StokeonTrentLive

Председателят на селския съвет на Хортън Роджър Бол каза, че Хортън е доста хубаво място.

"Когато за първи път се преместих тук през 1968 г., всъщност не исках, но трябваше да се преместя някъде, където мога да си позволя да купя недвижим имот, и се озовах тук. Сега никога няма да напусна това място. Разбира се, тук е малко по-студено, има мъгли и лошо време, но това е чудесно място за живеене“, каза Роджър Бол.

Карта, пътища, маршрут, пътуване,цял екран
Хортън е много хубаво място. Снимка: Google Maps