За някои ваксинацията е твърде опасна, а коронавирусът не. За подобно отношение мъж плати с живота си. 

В момента в Австрия все повече хора искат умишлено да се заразят с коронавирус, за да се разболеят. Те смятат, че болестта е по-добра от ваксинацията и се надяват на лесно протичане, но това не може да се определи предварително.

„Това се случва само в малките градове, но има много такива хора. В някои случаи завършва добре, в някои не. Познавам човек, който плати с живота си за решението си. Той почина от коронавирус, въпреки че беше само на 55 години. Четирима души под 30-годишна възраст също умишлено се заразиха и сега страдат от посткоиден синдром", казва в интервю за Kleine Zeitung лекар от област Лизен в Щирия.

Кой участва в подобно приключение? Доктор: „Един от тези, които посочих, е адвокат и определено не е глупав. Какво точно е повлияло на решението му, не знам."

Според лекаря хората често се самолекуват. Той разказва за случай, когато жена приемала лекарството за паразити ивермектин за коронавирус, което се дава на животни, особено на коне, за обезпаразитяване. Това лекарство е много популярно сред хората, които се противопоставят на ваксинацията. Сега жената се бори за живота си в реанимацията. „Тя е претърпяла тежко отравяне и състоянието й е критично“, каза Райнхард Марчик, говорител на Steiermärkische Krankenanstaltengesellschaft mbH (KAGEs).

Превод: GlasNews.bg