Пациент в безпомощно състояние, възстановяващ се от мозъчна операция, бе хвърлен на земята от служител на Център за рехабилитация.

Случаят е от месец май 2020-та година, като зверството е заснето на видео и едва сега клипът вижда бял свят.

Въпреки разследването не е изяснен мотивът за извършената простъпка.

Плашещит запис е от алеята пред "Олив Картър", в Западен Мидланд, Англия.

Член на персонала, който впоследствие е уволнен, бута пациент от неговия стол. Други негови колеги са отстранени, защото са допуснали случилото се.

Комисията за контрол над грижата е препоръчала подобряване на средата в институцията, защото при проверка се оказало, че има и други оплаквания от предоставяните грижи в здравното заведение.

Сигналите са за недостатъчно внимание към настанените, а и зо лошо отношение към тях. Контролният орган разследва и видеото, запечатало шокиращата агресия.

Въпреки, че по престъплението е сигнализирано в полицията в Мидланд, не са извършени арести.

В същото време бивш пациент на Центъра потвърждава получените сигнали.

"Трябва да е място да рехабилитация, съществуваше страх от това да не ти бъде посегнато. Самият случай е отвратителен", отбелязва той.

От Комисията регистрират, че на мястото - честа и достойнството на лекуваните не е била защитена. Някои спални са нямали прегради по прозорците, което е позволявало стаите им да се виждат. Нямало и системи за спешно викане на помощ.

Открити са и доказателства, че работещи са спали по време на нощните дежурства, докато е трябвало да следят за настанените.

Засвидетелствано е, че служители са игнорирали информация за състоянието на болните и са игнорирали техни нужди.

След излезлите наяве проблеми от центъра излизат със становище по повдигнатите обвинения.

"Ние дълбоко съжаляваме за инцидента, който се случи през май миналата година. Това по никакъв начин не отразява ангажимента и грижите, предоставени от нашия персонал", настояват те.

По повод другите нередности, са категорични, че работят със Комисията, по отсраняването им. Коментират, че центърът, в който е извършено престъплението, е затворен и работата му ще бъде подновена, като се извършат кардинални промени в ръководството му.

Превод: GlasNews.bg