Майка, която се „отказала“ от опитите за още деца, след като й казали, че има само 5% шанс да зачене, е забременяла два пъти за една седмица. 

Алина Лука от Бектън, Източен Лондон, винаги е мечтала да има голямо семейство, но шансовете й са възпрепятствани от недостатъчно активна щитовидна жлеза. След две години опити за второ дете с партньора Рик Кармеа, тя решава да се откаже.

Но месец по-късно 30-годишната жена разбира, че е бременна и по време на 12-седмичното си сканиране установява, че всъщност очаква две бебета - които са били заченати с разлика от седмица, предава Daily Mail.

Невероятно рядкото явление е известно като суперфетация и е когато по време на първоначална бременност настъпи втора, нова бременност - само дни или седмици след първата. 

Поразителна снимка показва, че коремът на майката на три деца е доста голям, докато е бременна с близнаци. 

Г-жа Лука вярва, че преживяването й не е нищо друго освен „чудо“, като се има предвид, че се е молила само за още едно дете и в крайна сметка е родила двете си дъщери Ели и Мили Кармеа през март.

Суперфетацията се случва, когато яйцеклетката се оплоди от сперма и се имплантира в утробата за втори път само дни или седмици след като процесът се е случил за първи път.  Среща се изключително рядко, като само няколко случая са докладвани в медицинската литература. Лекарите са идентифицирали суперфетация в Обединеното кралство, Италия и Канада. 

Суперфетацията е трудна за диагностициране, тъй като наличието на два плода в утробата обикновено се приема за близнаци. Основната характеристика на суперфетацията е, че двата плода растат с различни темпове. 

Бебетата, родени чрез суперфетация, често се считат за близнаци, тъй като често се раждат в един и същи ден. Официално обаче те не са близнаци. 

Близнаците са или идентични - когато една яйцеклетка се раздели на две след оплождане - или неидентични, когато две отделни яйцеклетки се освобождават от яйчника по едно и също време, се оплождат от различни сперматозоиди и се имплантират в утробата.