Британската жителка Анджела Джойс организира плуване с ковчези по река Уайе, за да привлече общественото внимание към проблема със замърсяването на водата, съобщи BBC.

Върху кафяв ковчег е изписано Death of the Wye - Смъртта на Уай.  Заедно с него жената влачи два сала с фигури, стоящи върху тях, в костюми на Смъртта с коса.

Самата Джойс рафтира по реката в продължение на 35 години и се решила на това действие поради факта, че забелязала много нови замърсявания във водата. Жената призова властите да увеличат глобите за замърсителите на околната среда и да засилят защитата на всички реки.

Тя обясни, че преди това се е опитвала да привлече вниманието към въпроса със статии, но те не са привлекли внимание. Затова тя решила да предприеме подобни действия, за да може властите да й объ рнат внимание.

Междувременно, според публикацията, правителството на Уелс е похарчило няколко милиона паунда за подобряване на качеството на водата в Уай, а също така твърди, че 46 процента от всички реки в региона са в добро състояние.

Превод: GlasNews.bg