Появи се нова информация за влошаване на здравето на руския президент. Твърди се, че след неуспешна хирургична интервенция за отстраняване на раков тумор Владимир Путин е изпаднал в кома.

Тайните служби, позовавайки се на свои източници в Кремъл, съобщиха, че обкръжението на Путин е започнало да подготвя т. нар. „транзит на властта“ – да се търси наследник на „трона“.

Newsweek: Путин се подложи на лечение на рак през април

Според разузнаването президентът на Русия е в интензивно отделение, където състоянието му се стабилизира с помощта на изкуствени системи за поддържане на живота. Твърди се, че при Путин са на лице всички признаци на инхибиране на рефлексите на мозъчния ствол, а тялото му не реагира на болка.

Той е в състояние на тежка кома, твърдят още източниците.

Обкръжението на Путин по всяка вероятност е решило да скрие информацията за състоянието му. Те планират да държат всички в неведение, докато не бъде определено кой ще наследи руския президент. Дотогава неговият двойник ще се появи в публичното пространство вместо него, което ще позволи създаването на желания образ за медиите.

Кремъл крие смъртта на Путин, той има двойник

Очаква се скоро руският външен министър Сергей Лавров да се обърне към турския президент Реджеп Тайип Ердоган с молба той да обяви дългоочакваната среща между Владимир Путин и украинския президент Володимир Зеленски, на която ще трябва да присъства и турският лидер.

Източници обаче твърдят, че според плана на Кремъл тази среща няма да се състои, тъй като Руската федерация не иска да рискува да разкрие смяната на Путин с двойникът.

Русия възнамерява да обвини Украйна, нейната неконструктивна позиция и Володимир Зеленски за нарушаването на тази среща, която тепърва ще бъде обявена в Русия. 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да проведе разговори с украинския и руския президент Володимир Зеленски и Владимир Путин. Те трябва да се състоят тази седмица и ще бъдат свързани с деблокирането на морския износ на украинско зърно.

Превод: GlasNews.bg

Путин губи зрението си, остават му до 3 години живот?