Три кораба в Кубан се сблъскаха наведнъж поради мегабурята в Керченския пролив. Според съобщения в медиите гигантските вълни са изтласкали корабите „Кавказ-5“, „Сейлор Шевченко“ и „Сейлор Позинич“.

Според публикации в пристанището на Кавказ корабът Sailor Shevchenko се е опитал да излезе в открито море и е вдигнал котва. Но силният вятър не му позволил да контролира кораба, той бил хвърлен върху „Sailor Pozynich“ и не успял да избегне удара.

Заедно корабите се отклонили към моторния кораб "Кавказ-5", който също се опитвал да излезе в открито море. Корабът не е имал достатъчна скорост и е настъпила голяма морска авария.

20 минути след сблъсъка корабите успели да се разпръснат един от друг, имат леки щети. Няма жертви и са избегнати разливи на гориво.

Междувременно в Краснодарския край на плажа в село Витязево се появи нова атракция. Гигантският товарен кораб Blue Shark заседна там и сега корабът остава на 440 метра от брега.

Корабът напусна Таман, отплава към Египет, хвърли котва по време на мегабурята, но тя беше откъсната. На борда са останали 21 души, всички от Сирия, Индия и Египет. Няма пострадали хора и ще бъдат евакуирани при подобряване на времето.

Известно е, че на борда на товарния кораб има 2,8 хиляди тона ечемик. Докато корабът е заседнал, жителите на Витязево го снимат от плажа.

Вълни над 10 метра заляха част от Сочи при ужасяваща буря, има жертва! ВИДЕО

10-метрови вълни: Силна буря удари Крим