В туловището на алигатор бяха открити останките на мъж, издирван близо месец след връхлитането на урагана Аида. За трагичната история съобщава The Mirror.

71-годишният Тимъти Сатърли бе в неизвестност от 30 август, когато изчезнал без следа от двора на къщата си в Ню Орлиънс, щата Луизиана. Съпругата на американеца разказва как той бил нападнат от огромното влечуго, когато излязъл навън, за да провери щетите от наводнението по имотите в двора.

Водата била покрила голяма част от пространството и ненадейно Тимъти бил атакуван. Алигаторът захапал мъжа за ръката. Неговата съпруга видяла какво се случва и се притекла на помощ. Тя успяла да прогони влечугото и да извлече съпруга си на стълбище в постройките, а после изтичала да извика помощ. Когато пристигнала заедно със свои съседи обаче, от нейния съпруг нямало и следа.

Още тогава полицията предположила, че мъжът е станал жертва на хищника. Хайка издирвала звяра със седмици, като в крайна сметка заловила и убила рептила преди дни.

Алигаторът бил дълъг около 3,6 метра и тежал 226 килограма. В корема му били открити човешки кости, а ДНК експертиза потвърдила, че останките са на изчезналия Тимъти Сатърли. Анализите съвпаднали по 11 маркера.

След наводненията, причинени от урагана, са засвидетелствани и други нападения на хора от страна на влечуги. Къщата на Сатърли се намира недалеч от местност, където обичайно туристите идват, за да наблюдават хищниците.

Огромен крокодил нападна момиче по време на нощно плуване

Говорят близначките, нападнати от крокодил СНИМКИ

Превод: GlasNews.bg