Близначките, които оцеляха след ужасяваща атака от крокодил в Пуерто Ескондидо, Мексико, споделиха своя снимка за пръв път след инцидента. Двете момичета вече са по-добре и се лекуват в мексиканска болница.

Днес Мелиса и Джорджия се възстановяват от получените травми и с ужас си спомнят за нападението.

Те плували с приятели, когато около тях се приближил крокодил. Мелиса първа видяла опасността и предупредила групата, но не е успяла да избяга.

Докато останалите плували, момичето изчезнало под водата – влечугото я настигнало и потопило, за да я убие.

През това време Джорджия успява да избяга и започва да търси сестра си. Не я открива сред останалите и се връща назад.

Като на филм, но реален: Близначки в кървава схватка с крокодил СНИМКИ

"Видяхме крокодила и се опитахме да доплуваме до безопасно място, но сестра ми не успя – той я завлече под водата", разказва тя.

Не след дълго вижда безжизненото тяло на близначката си. След като доплува до нея, я придърпва до себе си и се опитва да я върне в съзнание.

Крокодилът не оставя жертвата си и напада още два пъти, но Джорджия успява да отбие атаките му. Следва трето нападение, в което момичето търпи множество травми, но отново успява да го отблъсне.

Самата Мелиса си спомня тези минути и разказва как е осъзнавала потъването си като си е мислила, че ръката й вече е откъсната от захапката на влечугото.

Битката била дълга и изтощителна, но адреналинът помага на Джорджия да се пребори за живота на сестра си. Шокиращото е, че през това време край тях минава лодка с туристи, които обаче не направили нищо, за да помогнат.

Помощ идва в лицето на 16-годишния член на екипаж на туристическо корабче Мойсей Саланас. Той скача във мътните води и помага Мелиса да бъде изтеглена на борда. След това следват 20 дълги минути път до брега, където вече чака линейката.

По време на плаването кървенето й е силно, а на няколко пъти губи и отново се връща в съзнание. Плюела кръв и бълнувала, че потъва. Пострадалата си спомня как сестра й пее, за да я успокои, докато лодката пътувала към брега.

След битката вече става ясно колко точно са пострадали близначките. Мелиса има множество рани от зъбите на влечугото по краката, ръцете, торса, получава и фрактури. Тя има вода в белите дробове и стомаха, които са били пробити от захапката на крокодила.

Когато пристига в болницата се налага да бъде поставена в медикаментозна кома.

Майка извади главата на сина си от устата на крокодил СНИМКИ

Джорджия получава далеч по-малки травми. Като най-много е пострадала ръката, с която надвива кръвожадното влечуго.

Днес, седмици след трагедията със щастлив край, възстановяването на момичетата продължава добре, а Мелиса вече е извън кома. Техните родители са пристигнали в Мексико, за да се грижат за тях и да им помагат.

Самият случая обаче буди съмнения за безопадността на почиващите на подобни екзотични дестинации. До инцидента се стига след грешка на нелицензиран гид, който завел групата, в която били близначките, на място обитавано от крокодили.

Превод: GlasNews.bg.